Wat een zon! Het gaat dan ook goed met onze zonnedaken. Ook anderen zijn met mooie duurzame projecten bezig. We houden je weer op de hoogte.

Record op record
Op 22 oktober hebben we ons record verbroken. Zonnecentrale Houtkwartier had die dag al net zo veel opgewekt als in heel 2020, tot dan toe ons recordjaar. En ook voor de verkoop van de stroom hebben we een record: per kWh krijgen we inmiddels bijna vier keer zoveel als eerdere jaren. Lees meer

Nog een dak
Vers van de pers goed nieuws! De gemeente heeft deze week een derde dak aangeboden. We gaan snel in gesprek met de gemeente. Samen met de gemeente hebben we op een rij gezet waar een dak moet voldoen om geschikt te zijn: denk aan stevigheid en grootte. We hopen snel met goed nieuws – en de naam van het dak – bij jullie terug te komen!

Update storing
Zoals in de april-nieuwsbrief gemeld, heeft het zonnige weer bij De Arcade tot een storing geleid. Vanaf april hebben we de installatie steeds handmatig aangezet en is er hard gezocht naar de oorzaak. Vanaf juli kennen we het probleem: de Arcade blijkt meer op te wekken dan de meterkast aan kan, waarna de zonnecentrale zekering uit slaat. Het is nu opgelost door de centrale ‘af te toppen’. Aan een structurele oplossing wordt gewerkt. Lees meer

Energie Samen & podcast
Zon op Leiden is lid van de landelijk koepel Energie Samen. Samen met hen werken we aan de energietransitie. Siward Zomer van Energie Samen vertelt in een podcast van De Correspondent heel bevlogen over een “democratisch energiesysteem”. Wij vonden het een aanrader om te luisteren en we horen graag wat jij van zijn “Power to the people” vindt. Mail ons daar vooral over!

Inwoners kopen samen windmolens ‘De Watergeuzen’
Vlakbij, langs de A4 staan 2 windmolens die gekocht zijn door inwoners uit de buurt. Op de site van Energie Samen staat daar een leuk artikel over. Kijk ook eens op de site van de Watergeuzen.

Oproep VPB-kennis
Wie heeft kennis van vennootschapsbelastingen en wil ons bijstaan? In één of twee dagdelen willen we de gevolgen van lenen versus inzet eigen vermogen in kaart brengen. Dat lijkt namelijk significant uit te maken voor het rendement vanwege de vennootschapsbelasting. We willen deze kennis gebruiken voor ons volgende dak. Fijn als iemand kan meedenken die daar al kennis over heeft! Meld je aan via info@zonopleiden.nl.

Oproep criteria panelen
Wie denkt mee over onze eisen aan zonnepanelen? Op korte termijn komen we met geïnteresseerde leden samen om een koers te bepalen: hoezeer wegen we milieu en mensenrechten bij het maken van de panelen mee? En hoezeer mag dat de opbrengst dempen? Eén lid heeft zich al aangemeld. Extra mee-denkers zijn zeer welkom. Meld je aan via info@zonopleiden.nl.

Verslag ALV
Het verslag van de ALV van 11 jui 2022 staat klaar. Het is in te zien via deze link.Op- en aanmerkingen horen we graag.