Informatie voor bedrijven

Ook het dak van jouw bedrijf kan duurzame energie opwekken! Samen met betrokken buurtbewoners zorgen we daarvoor. Jij stelt het dak beschikbaar, buurtbewoners investeren in zonnepanelen en de coöperatie Zon op Leiden verzorgt de inhoudelijke details en uitvoering. Met als resultaat dat jouw dak bijdraagt aan een duurzame wereld en je bovendien de band met buurtbewoners verstevigt.

Heeft uw bedrijf een groot dak waar veel zonnepanelen op passen of kent u iemand die dit heeft? Neem dan contact met ons op! Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Hoe werkt het?

Je geeft Zon op Leiden toestemming om zonnepanelen op je bedrijfspand te plaatsen. De financiering komt van Leidse burgers. Zon op Leiden regelt de installatie en alles daaromheen (zie Wat regelt Zon op Leiden voor mij?). Het is ook mogelijk voor je medewerkers, klanten en jijzelf om mee te investeren.

Zon op Leiden is een coöperatie voor en door Leidenaren. Heel anders dan andere aanbieders en bemiddelaars streven wij niet naar winst, maar naar verbinding en lokale samenwerking. Lees meer over de coöperatie en onze missie.

Wanneer is zonne-energie samen met Zon op Leiden mogelijk?

Gebruik onderstaande checklist om in te schatten of het dak van jouw bedrijf geschikt is.Er is meer mogelijk dan je denkt! Zo kun je tot €100.000 subsidie krijgen om het dak te verstevigen.

Waarom zou ik mijn dak beschikbaar stellen?

Wat regelt Zon op Leiden voor mij?

Bij het voorbereiden van een zonnedak komt heel wat kijken. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want Zon op Leiden regelt vrijwel alles. Hierbij kun je denken aan:

  • De geschiktheid van het dak beoordelen

  • De administratie, subsidie en vergunningen regelen

  • De panelen aanschaffen en laten installeren

  • De installatie verzekeren

Meer weten of een afspraak maken?

Wij zijn te bereiken via info@zonopleiden.nl. Stel je vragen gerust, of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ken zo’n groot dak, alleen is het niet van mij

Misschien zit je bij een vereniging, woon je in een huurwoning of werk je in Leiden. Je maakt gebruik van een gebouw met een groot dak. Je wilt graag dat daar zonnepanelen komen. Dat vinden we een mooi initiatief! Voldoet het dak aan de voorwaarden in de checklist? Dan maken we graag een afspraak. Dan kunnen we je ideeën in meer detail bespreken en kijken hoe we samen met de eigenaar kunnen overleggen.

Mijn grote dak is van een VvE

Is jouw grote dak van een VvE? Ook hiervoor is een collectief zonnedak mogelijk. Natuurlijk is hiervoor een principe-akkoord nodig over het gebruik van het dak binnen VvE. We hebben gekozen de huidige menskracht van Zon op Leiden in te zetten voor daken zonder VvE, omdat een zonnedak bij een VvE iets ingewikkelder is. Als je een groepje mensen hebt dat bereid is er zelf tijd in te stoppen, kun je zo’n VvE-centrale goed opzetten. Dat kan ook onder de vlag van Zon op Leiden, graag zelfs: zo kunnen we elkaar helpen. Neem gerust contact met ons op.