Vrijblijvend inschrijven

Inschrijven kan op dit moment op:

Wachtlijst (alle postcodes Leiden)

Onze eerste twee daken zijn ‘vol’. We zijn in de voorfase van enkele nieuwe daken en we zijn op zoek naar nog veel meer daken. Via de wachtlijst geef je aan dat jij mee wilt doen met een volgend dak.

Je schrijft je in en dan …

Van idee naar werkend zonnedak in 6 stappen

Stap 1: inschrijven als geïnteresseerde.

Nu geef je aan dat je serieus interesse hebt om mee te doen. Je geeft aan hoeveel certificaten je wilt afnemen. In stap 3 bevestig je je interesse. Dan is je inschrijving definitief.

Stap 2: Wij bereiden de installatie van het zonnedak verder voor je voor.

Je hoeft even niets te doen. Wij zoeken een zonnedak. Als we dat hebben gevonden, doen wij de voorbereidingen, zoals een constructieberekening, afspraken met de dakeigenaar en het zoeken van een installateur. We rekenen vervolgens alle kosten door en komen met een definitieve prijs voor de certificaten. We vragen subsidie aan voor de opgewekte stroom van het zonnedak.

Stap 3: Je bevestigt je deelname.

Zodra de kans groot is dat een zonnedak door gaat, starten we een voorinschrijving speciaal voor dat zonnedak.

  • Jij meldt voor de aangegeven deadline dat je mee wilt doen met dit zonnedak.

Zodra alles is doorgerekend en we groen licht kunnen geven, gaan we door. Jij beoordeelt ons aanbod en bevestigt daarna je aanmelding formeel:

  • Je wordt lid van de coöperatie.
  • Je gaat akkoord met de deelnemersovereenkomst. Hiermee verbind je je voor een periode van 15 jaar aan het project (je kan tussentijds uitstappen).
  • Je geeft definitief aan hoeveel certificaten je wilt.

Wij verdelen de beschikbare certificaten onder iedereen die heeft meegedaan aan de voorinschrijving: ieder krijgt één certificaat. Als er dan nog over zijn, krijgt ieder die dat wil een tweede certificaat, en zo verder. Wij laten je weten hoeveel certificaten we aan jou toewijzen en sturen een factuur.

  • Je betaalt je certificaten inclusief BTW.

Als er meer mensen aan de voorinschrijving hebben meegedaan dan er certificaten zijn, verdelen we de certificaten op chronologische volgorde van voorinschrijving. Als er na de verdeling nog certificaten over zijn, bieden we die aan andere geïnteresseerden aan volgens ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Stap 4: We laten de zonnepanelen plaatsen.

Je hoeft weer even niets te doen. We starten voor jou met het neerleggen van de zonnepanelen. Ook regelen we verzekeringen en de verkoop van de stroom.

Stap 5: De zonnepanelen leveren Leidse zonnestroom.

Onze zonnepanelen leveren stroom. Tijd voor een feestje: we vieren de officiële start.

Nu vraagt de coöperatie ook de BTW voor de installatie terug en betaalt dit aan je uit.

Stap 6: Jij ziet het terug op je rekening.

Wij houden voor je bij hoeveel de zonnepanelen opleveren. Jaarlijks maken we de balans op. Je krijgt jouw aandeel van de opbrengst op je bankrekening gestort