We stonden al een tijd te popelen om de naam van ons nieuwe dak onthullen. Nu dan eindelijk: het is het gebouw ‘De Arcade’ aan de Octavialaan 61 in Roomburg, waarin de brede school ‘De Arcade’, kinderopvang Smallsteps en Visser Fysiotherapie en Sport zijn gehuisvest, en waar Gymsport Leiden vaste gebruiker van de sporthal is. Uiteraard wilden we de gemeente Leiden eerst de gelegenheid geven deze huurders te informeren. Vandaar dat we tot nu gewacht hebben om jullie te informeren.

De gemeente heeft intussen ook de ‘gebruikersovereenkomst’ – nodig voor de formele afstemming over het gebruik van het dak – akkoord bevonden. Wethouder Fleur Spijker gaat de samenwerking officieel bevestigen, hopelijk bij het nieuwe dak: dat is een mooie volgende mijlpaal. Een ondertekening met publiek wordt het deze keer natuurlijk niet. Wel zorgen we voor foto’s zodat je dit heugelijke moment niet hoeft te missen!

Verder leggen we nu de laatste hand aan de uitvraag voor de installateurs. In mei vragen we offertes op. Het nieuwe zonnedak wordt zo steeds concreter!

Wie kan meedoen?
Nu het dak bekend is kunnen we ook doorgeven wie er mee kan doen: iedereen met postcode 2311, 2313, 2314, 2315, 2321 en 2322 kan meedoen*. De andere Leidenaren moeten we helaas dit keer teleurstellen. De postcoderoosregeling waar we gebruik van maken schrijft voor dat alleen leden kunnen meedoen die wonen in de zogenoemde ‘postcoderoos’ waarin ook het dak ligt. Het dak zelf ligt in postcode 2314. We hebben de postcoderoos natuurlijk zo gekozen dat zo veel Leidenaren kunnen meedoen. Allemaal is alleen niet mogelijk. Gelukkig hebben we al zicht op een derde dak waarmee we ook leden met andere postcodes kunnen laten meedoen. Wel moeten we aan hen dus nog meer geduld vragen!

Als bestuur hebben we besloten dat de leden die op 1 maart op de wachtlijst stonden zich als eerste kunnen aanmelden voor een voorinschrijving. De definitieve toekenning van de certificaten voor het nieuwe dak vindt namelijk plaats op volgorde van voorinschrijving. Het bestuur wil graag iedereen die al op de wachtlijst stond vóór bekend werd dat het dak echt kansrijk was (de positieve constructieberekening) als eerste de kans geven mee te doen. Stond je op 1 maart al op de wachtlijst én woon je in de postcoderoos, dan krijg je in mei een aparte mail over de voorinschriiving. Als er daarna certificaten over zijn, waarschuwen we ook onze nieuwere belangstellenden.

*) postcode 2312 is in 2021 uit dit rijtje weggehaald. Bij de meer precieze bepaling van de postcodegrenzen binnen de nieuwe subsidieregeling valt 2312 helaas net buiten de postcoderoos.