Een master student gaat onderzoek doen naar ons, en vraagt daarvoor jullie hulp. Verder is de BTW-teruggave afgerond en staat de energiebelastingteruggave voor de deur. En in juni zijn er weer twee Zon op Leiden activiteiten. Hoog tijd dus voor een nieuwsbrief!

Hulp voor stap 2 onderzoek gezocht

Jolin van Eijck, masterstudent bestuurskunde in Leiden, doet een onderzoek naar beweegredenen van burgers om mee te doen met burgerinitiatieven die bijdragen aan de energietransitie. Ze heeft gevraagd of Zon op Leiden hieraan wil meewerken. Dat doen we graag, het lijkt ons een nuttig en interessant onderzoek.  Op 17 april heeft ze met 5 van ons gesproken voor stap 1 van het onderzoek. Deze groep zet zo veel mogelijk motieven die zij hebben op een rij. Na de uitwerking van deze motieven volgt stap 2, hiervoor heeft Jolin 20 deelnemers nodig om te bepalen hoe belangrijk de verschillende motieven zijn en hoe vaak ze voorkomen. Vandaar onze vraag: wil je Jolin helpen met stap 2? Het kost 1 uur en vindt ’s avonds plaats tussen 6 en 17 mei in Leiden. Als je wilt meedoen, kun je dan uiterlijk 26 april antwoorden op deze mail. Wij sturen je mailgegevens dan door aan Jolin. Ze maakt vervolgens een afspraak met een datumprikker.

Agenda

Op 4 juni is ‘s avonds onze ALV. Dan gaan we natuurlijk in op de stand van zaken van nieuwe daken, de financiën en de verdere ontwikkeling van onze coöperatie. De uitnodiging en stukken volgen nog. Houd je de datum alvast vrij?

Op zaterdag 8 juni staan we weer op de bijenmarkt. Deze is van 10:00 tot 17:00 op het terrein rond Museum Volkenkunde. We vertellen daar aan geïnteresseerden over Zon op Leiden en vinden het ook leuk met andere Zon op Leidenaren te spreken!

Financiële afhandeling 2018 – BTW

De BTW voor de aanschaf van het dak is door de Belastingdienst op de rekening van Zon op Leiden teruggestort én Anne Marieke, de penningmeester, heeft alle BTW overgemaakt aan de 67 deelnemers van Sporthal Houtkwartier. Uiteraard heeft Anne Marieke alles dubbel gecontroleerd. Wel moest het allemaal handmatig. Een foutje is dus niet uitgesloten. We willen jullie daarom vragen ook zelf te controleren of je 63,- per certificaat hebt ontvangen. Dan weten we helemaal zeker dat alles goed is afgerekend.

Energiebelasting teruggave

Wie deelneemt in de zonnecentrale sporthal Houtkwartier heeft je recht op een teruggave van de energiebelasting. Dat voordeel zie je straks terug op je energierekening. Onze installatie draait nog maar kort, sinds 18 december, dus het voordeel voor 2018 is klein. Volgend jaar mei 2020 zien we voor het eerst het voordeel over een heel jaar (2019).

De meeste deelnemers aan sporthal Houtkwartier hebben een energieleverancier door wie de terug te ontvangen energiebelasting automatisch wordt overgemaakt. Het is de verwachting dat dit in mei gebeurt. Alle voorbereidingen door Zon op Nederland lopen goed. Sommige deelnemers aan sporthal Houtkwartier hebben een energieleverancier bij wie ze zelf de teruggave van de energiebelasting moeten terugvragen. Al deze deelnemers hebben een persoonlijke mail ontvangen van Zon op Leiden met alle gegevens die nodig zijn voor de teruggave.

Als je vragen of opmerkingen hebt over de teruggave energiebelasting, of over andere onderwerpen, neem dan gerust contact met ons op.