Half maart hebben we jullie gevraagd je inschrijving te controleren of aan te vullen voor deelname aan ons eerste zonnedak op Sporthal Houtkwartier. Velen hebben dit inmiddels gedaan: dank daarvoor! In deze nieuwsbrief de uitkomst van onze oproep.

Meer dan genoeg aanmeldingen!

Voor degenen die op 15 maart bij ons bekend waren, hadden we een inschrijvingstermijn tot 31 maart. Wie voor die tijd inschreef, kon zeker meedoen. Tot 31 maart zijn er door deze groep 483 certificaten aangevraagd: waarschijnlijk genoeg om het hele eerste dak te vullen. Prachtig dat er zoveel interesse is! Door nieuwkomers sinds 15 maart zijn er zelfs nóg 91 certificaten aangevraagd. Dat betekent dat we te veel aanmeldingen hebben. We zijn dus hard op zoek naar een tweede dak om ook deze nieuwelingen te kunnen laten meedoen.

Precieze aantal certificaten voor het eerste dak

Om te bepalen hoeveel certificaten er precies kunnen worden uitgegeven, kiezen we eerst in twee stappen de installateur die het dak gaat aanleggen. De installateur geeft aan hoeveel ‘Wattpiek’ het dak gaat opleveren. Dat bepaalt hoeveel certificaten we precies kunnen uitgeven.

Hoeveel certificaten krijg ik op dit eerste dak?

Als we meer certificaten kunnen uitgeven dan de 483, dan kunnen ook de eerste nieuwkomers meedoen. Kunnen we minder certificaten uitgeven, dan kan het zo zijn, dat als je meer dan 10 certificaten hebt aangevraagd, je misschien wat minder certificaten kunt krijgen dan je gevraagd hebt. Zodra we het precies weten, informeren we iedereen.

De Merenwijk

Door bewoners uit de Merenwijk die bij ons op 15 maart bekend waren, zijn 8 certificaten aangevraagd. De Merenwijk valt nu net buiten de postcoderoos. We weten inmiddels dat we het zonnedak zo groot is, dat we er twee postcoderozen aan kunnen koppelen. Dan kunnen de bewoners uit de Merenwijk ook meedoen. Zo’n extra postcoderoos kost wel extra geld. De kosten hiervoor zijn opgevraagd. Zodra we die kosten weten, bepalen we of we gaan werken met een extra postcoderoos. Omdat er relatief weinig certificaten zijn aangevraagd door bewoners uit de Merenwijk, kan het zijn dat dit niet rendabel is. We laten dit zo snel mogelijk weten.

Nieuwe daken

Naast de inschrijving voor 91 certificaten op het eerste dak door nieuwkomers, zijn er ook nog 132 certificaten aangevraagd op de wachtlijst. Met zoveel aanmeldingen zijn we dus hard op zoek naar nieuwe daken, en naar hulp om die daken te regelen. Weet je een dak en lijkt het je leuk dit op te zetten? Laat het ons weten. Enkele mensen hebben al potentiële daken gemeld. Daar zijn we heel blij mee. We spreken binnenkort met hen. Dus hopelijk binnenkort een tweede dak!

Wil je meedoen? Graag!

We kunnen meer hulp goed gebruiken, dus we horen het graag als je je enthousiasme voor Zon op Leiden ook wilt omzetten in acties. Neem gerust contact met ons op (via reply op deze mail), dan kijken we samen waar je kwaliteiten het best tot zijn recht komen en wat past binnen je beschikbare tijd. Vele handen maken licht werk. Samen gaan we in Leiden grote daken vullen met zonnepanelen!