De constructieberekening voor het nieuwe dak is afgerond en de uitkomsten zijn zeer positief. De start van het volgende gezamenlijke dak waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben, is een belangrijke stap dichterbij!

Het nieuwe platte dak heeft twee delen waar we graag zonnepanelen op willen leggen, op beide daken is dit mogelijk. Er mag namelijk (veel) meer extra gewicht op het dak gezet worden dan zonnepanelen met ballast wegen. Deze constructieberekening was de belangrijkste horde die genomen moest worden om groen licht te krijgen voor dit dak.

Eindelijk! Zonder constructieberekening kun je niet verder. De constructieberekening duurde lang: twee specialisten achter elkaar konden – om redenen die niks met het gebouw te maken hadden – toch niet meewerken. Het kostte daardoor wel veel tijd voor we de specialist te pakken hadden die de berekening wel ging doen. Deze specialist raadde ons aan de controle in twee stappen te doen. Heel verstandig, want de eerste stap kostte veel minder geld en gaf al veel duidelijkheid. Zo besteedden we niet onnodig coöperatiegeld – maar kostte het wel weer wat meer tijd. Fijn dat de berekening er nu is, en bij het volgende dak gebruiken we onze ervaringen om het sneller voor elkaar te krijgen.

Nu de constructieberekening er is, zijn er nog twee belangrijke stappen voor we je kunnen vragen je definitief in te schrijven voor het nieuwe dak. Als eerste de locatie-overeenkomst voor het dak tekenen en als tweede de installateur kiezen. Beide zouden snel moeten kunnen gaan. Het tweede dak is ook van de gemeente, met wie we al een locatie-overeenkomst hebben voor het eerste dak. Alle juridische controles op de inhoud zijn dus toen gedaan. Een versie voor het nieuwe dak ligt al bij de gemeente. Ook voor de offerte-aanvraag voor een installateur hebben we alles al klaar liggen. Zodra we akkoord hebben van de gemeente zetten we de offerte uit.