De gemeente en Zon op Leiden hebben elkaar beloofd samen vaart te zetten achter veel nieuwe collectieve zonnedaken. Dat is vastgelegd in de Green Deal die we woensdag 9 juni samen ondertekend hebben. De gemeente geeft aan de komende 5 jaar 5 geschikte gemeentedaken beschikbaar te stellen. Zon op Leiden gaat zich inspannen om daar bovenop evenzoveel bedrijfsdaken te vinden.

Een gedenkwaardige dag! De gemeente en Zon op Leiden willen al langer beide zonnedaken regelen. Er is al een gemeentedak volgelegd: sporthal Houtkwartier, en voor het tweede dak worden nu de voorbereidingen getroffen: brede school de Arcade in Roomburg. Bij zulke projecten komt wel wat voorbereiding kijken, waar verschillende afdelingen van de gemeente mee te maken hebben. Daarom zijn we heel blij met deze Green Deal. Er is langs alle afdelingen gegaan en er is goed nagedacht wat er allemaal bij de voorbereidingen komt kijken, en wat het voor invloed dat heeft bij iedereen. Omdat daar nu zo zorgvuldig over is nagedacht en afspraken zijn gemaakt, hebben we lastige onderdelen al vooraf uit de weg geholpen. Dat maakt dat we er vertrouwen in hebben, dat we nog voortvarender samen nieuwe daken kunnen regelen!

Sleutelstad heeft op de dag van ondertekening aandacht besteed aan de Green Deal. Hier kun je de uitzending beluisteren. En hier lees je het bijbehorende nieuwsbericht én vind je een filmpje met een interview met wethouder Fleur Spijker en voorzitter Jeroen Schama. Ook Unity.nu en Spotler besteedden aandacht aan de Green Deal.