Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen en Ronald Haverman, voorzitter van Zon op Leiden, hebben vandaag officieel het eerste paneel van Zonnecentrale De Arcade gelegd.

Na twee jaar voorbereidingen is het dan zover: de panelen kunnen op brede school De Arcade worden gelegd. In 2019 bood de gemeente al het dak aan. Een aantal onverwachte gebeurtenissen, met als stip op één de renovatie die eerst bleek te moeten worden uitgevoerd voor een lekvrij dak, zorgden dat het daadwerkelijk neerleggen van de panelen twee jaar op zich liet wachten.

De aanhouder wint. Nu is het zo ver. De panelen gaan in rap tempo – naar verwachting binnen een week – allemaal geplaatst worden. Dat willen we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Fleur en Ronald leggen dan ook samen het eerste paneel neer. Een kroon op de samenwerking voor dit dak, en het startschot voor volgende daken. Zonnecentrale De Arcade is immers het eerste dak van vijf daken die de gemeente Leiden de komende vijf jaar aan Zon op Leiden heeft toegezegd.