We gaan samenwerken met de Lorentzschool! Zowel de Lorentzschool als Zon op Leiden willen graag  zonnepanelen op het dak van de school leggen. We waren allebei enthousiast om met elkaar in zee te gaan. 30 Juni is dit enthousiasme bekroond met het tekenen van een contract, waarmee we de samenwerking met elkaar bekrachtigen.

Het contract werd getekend onder het oog van de leerlingen van de leerlingenraad. Die spraken al eerder over dit nieuwe project. Via de samenwerking met Zon op Leiden wordt een lang gekoesterde wens van de Lorentzschool vervuld: een groot deel van het dak zal vol worden gelegd met zonnepanelen. Door het opwekken van elektriciteit helpt de Lorentzschool mee om het goede voorbeeld te geven aan haar leerlingen. Die leren straks op school dat de zon beschikt over veel energie die wij schoon kunnen gebruiken.

Voor Zon op Leiden kan de Lorentzschool het derde dak worden dat we vol leggen met zonnepanelen. Een mooie stap! Het ziet er goed uit. Voor het tekenen van het contract is de constructieberekening al uitgevoerd: de constructie is goed en kan de extra last van zonnepanelen aan. Hiermee is de eerste – en cruciale – horde al genomen.

De Lorentzschool ligt aan de Van Vollenhovenkade in de Professorenwijk. Het dak is eigendom van PROO Leiden-Leiderdorp. De komende tijd gaat Zon op Leiden een plan maken om het dak vol te leggen. Samen met de school maken we daarnaast een plan hoe we de school en de leerlingen kunnen betrekken.

De komende tijd verwachten we mooie stappen te zetten. We houden jullie op de hoogte!