Afbeelding
Zonnedak de Arcade is klaar
We hebben vorige week 194 zonnepanelen op De Arcade in Roomburg gelegd. Het is super fijn dat zoveel leden van Zon op Leiden meegeholpen hebben. Op allerlei manieren, in de voorbereiding, door financieel deel te nemen, met tips, door foto’s of video te maken en op nog veel meer manieren. Zo is het echt een project geworden dat we samen gerealiseerd hebben.
De panelen zijn deze week aangesloten en beginnen stroom te leveren aan Leiden. Met de andere zonnecentrale van Zon op Leiden in het Houtkwartier hebben we nu in totaal 700 zonnepanelen die groene stroom opwekken.

Beide daken zijn eigendom van de Gemeente Leiden, die ze beschikbaar gesteld heeft om duurzame energie op te wekken. Daarom hebben wethouder Fleur Spijker en onze voorzitter Ronald samen één van de zonnepanelen op het dak gemonteerd. Misschien hebben jullie dat wel gezien op de website, in de lokale media, op Twitter of Instagram.

We zouden natuurlijk heel graag live met elkaar vieren dat het zonnedak van de Arcade gereed is, maar door Corona gaat dat natuurlijk nu niet. We hebben besloten om te kijken of we in het voorjaar cq het ‘corona-laagseizoen’ een zonnig feest kunnen geven om te vieren dat we al zoveel duurzame stroom opwekken. We hopen dan het glas met jullie te heffen en hopelijk alweer samen bezig te zijn met het volgende dak…

De Arcade is de eerste in een serie van vijf daken waar de Gemeente Leiden en Zon op Leiden in juni een Green-Deal voor afgesloten hebben. Daarnaast willen we ons inzetten om ieder jaar ook een ander dak met zonnepanelen vol te leggen. Laat ons dus vooral weten als je een idee voor een dak hebt!
Frederike heeft foto’s gemaakt waarvan je hier een selectie ziet. Amir heeft een leuk video overzicht gemaakt van de bouw van het zonnedak op de Arcade, zodat jullie allemaal kunnen zien hoe het plaatsen van de panelen gegaan is. Een aanrader!

We wensen jullie fijne feestdagen en een zonnig 2022 waarin we elkaar hopelijk weer kunnen ontmoeten.