Project omschrijving

Laatste nieuws

Tweelinghuis

Het project Tweelinghuis wil zonnepanelen plaatsen op het dak van Tweelingstraat 4-8. Dit pand naast het Stadsbouwhuis aan de Langegracht is momenteel in gebruik door Servicepunt 071 en Kinderdagverblijf Twins. Wij willen er voor zorgen dat ook het dak goed benut wordt. Daarvoor hebben we even geduld nodig. Er is namelijk binnenkort groot onderhoud gepland aan dit dak. Als er dan al zonnepanelen liggen, moeten die tijdelijk allemaal weggehaald worden: dat zou onnodig veel geld kosten. Daarom plaatsen we panelen na het groot onderhoud.

Dit project is bedoeld voor bewoners en bedrijven in Leiden. We maken gebruik van de postcoderoosregeling. Deze regeling zorgt ervoor dat mensen die dichtbij het project wonen financieel aantrekkelijk kunnen meedoen. Welke postcodes voor dit project in aanmerking komen wordt bepaald als we de volgende stappen zetten – na het groot onderhoud.

Het dak van Tweelingstraat 4-8 is eigendom van de gemeente Leiden. Het is behoorlijk nieuw pand. Toch is bij de bouw nog niet gedacht aan zonnepanelen. Geweldig als hier alsnog ook zonnepanelen op komen. Natuurlijk doen we dat alleen verantwoord. Dus laten we de constructie beoordelen door een expert en maken we goede afspraken met de gemeente.

Details project

DATUM

2018

LOCATIE

Tweelingstraat 4-8, hoek Langegracht

PROJECT 

Aantal zonnepanelen nog onbekend

Fotogalerij van het project

BEKIJK HET VOLGENDE PROJECT